Skip to main content

Wat is correct en veilig versturen

Wat is Correct & Veilig versturen

Er worden dagelijks vele duizenden pakketten verstuurd en dat gaat meestal goed, tot dat.... Wanneer er schade ontstaat tijdens transport dan is deze vaak te wijten door het gebruik van te kleine dozen - slechte opvulling e/o verpakkingsmateriaal zelf.

Neem uw VERANTWOORDING bij het versturen en verpakken van uw pakket, laat het niet aan het toeval over!!! Het formaat omdoos dient minimaal 10 cm groter te zijn - gezien vanaf alle kanten t.o.v. de inhoud die u naar ons gaat versturen. Een standaard verhuisdoos XL met een afmeting van 58 x 44 x 38 cm inclusief handgrepen aan de zijkant is meestal uiterst geschikt voor transport van kleinere modules e/o apparaten. Voor complete subwoofers geldt natuurlijk een grotere verpakkingsdoos.

Tijdens het transport van uw pakket kan er altijd iets onverwachts gebeuren - pakketten worden gestapeld - gesorteerd - het sorteercentrum - een lopende band - sorteervakken waarin de pakketten uiteindelijk in vallen - het vallen tijden transport etc.. Een waarschuwing met een tekst: BREEKBAAR of VOORZICHTIG hiermee zal de lopende sorteerband of rijdende transportauto geen rekening mee kunnen houden!

Wanneer de verpakkingsdoos te klein is - en het apparaat er precies inpast - dan is dit vragen om problemen. Dat de inhoud dan beschadigd raakt - krom - bekrast of zelfs breekt - is dan niet verwonderlijk. GEZOND VERSTAND GEBRUIKEN is een pre. 

Het gewicht van het product dat u naar ons verstuurd - dit kunnen vaak enkele kilo's zijn - u kunt zich wel inbeelden wanneer een doos valt en het gewicht doordrukt als dit de grond bereikt, en zo - zonder dat de doos aan de buitenkant schade heeft - de inhoud in de betreffende doos flink kan beschadigen en wordt pas bij het openen e/o tijdens het in gebruik nemen pas waargenomen.

Houdt u ook rekening dat een schadepost niet in behandeling wordt genomen door de vervoerder als het formaat doos te klein is ten opzichte van de inhoud wat u heeft verpakt. Bij PostNL worden alle dozen tijdens het proces gewogen en gescand op formaat - deze gegevens vindt u terug bij de track en trace pagina.

Bij schade: Houdt u ook rekening met de leeftijd van uw apparaat - verzekeringstechnisch heeft een apparaat (Tuners - TV - luidsprekerboxen - Radio CD/Blu-Ray spelers - versterkers) een afschrijfperiode van gemiddeld 96 maanden ( dat is 8 jaar )Als de schade toch in behandeling wordt genomen dan is er een restwaarde van toepassing - wat er wordt uitgekeerd is dan vaak maar een paar tientjes - redenen genoeg om altijd een goede verpakking te gebruiken.

De prijsbepaling op de service van voorgeconfigureerde reparaties zijn berekend en gebaseerd op - dat de aangeboden werkzaamheden in dezelfde doos inclusief opvulmateriaal zoals noppenfolie / deken - kunnen retourneren.