Skip to main content

Wat is Correct en Veilig versturen

Wat is Correct en Veilig versturen

Er worden landelijk dagelijks vele pakketten verstuurd en dat gaat meestal goed, tot dat.... Wanneer er schade ontstaat tijdens transport dan is deze vaak te wijten door het gebruik van te kleine dozen - slechte opvulling e/o verpakkingsmateriaal.

Als een doos valt tijdens transport - pakketten worden gestapeld - denk hierbij aan het sorteercentrum bij de vervoerder - een lopende band - sorteervakken waarin de pakketten uiteindelijk in vallen. Een waarschuwing met een tekst: BREEKBAAR of VOORZICHTIG hiermee zal de lopende band geen rekening mee kunnen houden!

Wanneer de doos te klein is en het apparaat er precies inpast, dan is dit vragen om problemen. Dat de inhoud dan beschadigd raakt - krom - bekrast of zelfs breekt - is dan niet verwonderlijk. GEZOND VERSTAND GEBRUIKEN is een pre.

Het gewicht van het product dat u naar ons verstuurd - dit kunnen vaak enkele kilo's zijn - u kunt zich wel inbeelden wanneer een doos valt en het gewicht doordrukt als dit de grond bereikt, en zo - zonder dat de doos aan de buitenkant schade heeft - de inhoud in de betreffende doos flink kan beschadigen en wordt pas bij het openen waargenomen.

Houdt u ook rekening dat een schadepost niet in behandeling wordt genomen door de vervoerder als het formaat doos te klein is ten opzichte van de inhoud wat u heeft verpakt. Bij PostNL worden alle dozen tijdens het proces gewogen en gescand op formaat - deze gegevens vindt u terug bij de track en trace pagina.

Bij schade: Houdt u ook rekening met de leeftijd van uw apparaat - verzekeringstechnisch heeft een apparaat (Tuners - TV - luidsprekerboxen - Radio CD/Blu-Ray spelers - versterkers) een afschrijfperiode van gemiddeld 96 maanden ( dat is 8 jaar )Als de schade toch in behandeling wordt genomen dan is er een restwaarde van toepassing - wat er wordt uitgekeerd is dan vaak maar een paar tientjes - redenen genoeg om altijd een goede verpakking te gebruiken.