Skip to main content

Wat is Correct en Veilig versturen

Wat is Correct en Veilig versturen


Er worden landelijk dagelijks vele pakketten verstuurd en dat gaat meestal goed, tot dat.... Wanneer er schade ontstaat tijdens transport dan is deze vaak te wijten door het gebruik van te kleine dozen - slechte opvulling of verpakkingsmateriaal.

Als een doos valt tijdens transport - pakketten worden gestapeld - denk hierbij aan het sorteercentrum bij de vervoerder - lopende band - sorteervakken waarin de pakketten uiteindelijk in vallen. Een waarschuwing met een tekst: BREEKBAAR of VOORZICHTIG zal de lopende band geen rekening mee houden!

Wanneer de doos te klein is en het apparaat er precies inpast, dan is dit vragen om problemen. Dat de inhoud dan beschadigd raakt - krom - bekrast of zelfs breekt - is dan niet verwonderlijk. GEZOND VERSTAND GEBRUIKEN is een pre.

Het gewicht in de doos - dit zijn vaak enkele kilo's - u kunt zich wel inbeelden wanneer een doos valt, het gewicht doordrukt als dit de grond bereikt, en zo - zonder dat de doos aan de buitenkant schade heeft - de inhoud intern flink kan beschadigen zoals hoeken die beschadigd raken of zelfs verbuigt of indeukt. Als voorbeeld: een auto die plotseling vol remt en tot stilstand komt, alles wat er los inligt wordt naar voren gelanceerd.

Houdt u ook rekening dat een schade niet in behandeling wordt genomen door de vervoerder als het formaat doos te klein is ten opzichte van de inhoud wat u heeft verpakt. Bij PostNL worden alle dozen tijdens het proces gewogen en gescand op formaat - deze gegevens vindt u terug bij de track en trace pagina.

Bij schade: Houdt u ook rekening met de leeftijd van uw apparaat - verzekeringstechnisch heeft een apparaat (Tuners - TV - luidsprekerboxen - Radio CD/Blu-Ray spelers - versterkers) een afschrijfperiode van gemiddeld 96 maanden ( dat is 8 jaar )
Als de schade toch in behandeling wordt genomen dan is de restwaarde van toepassing - wat er wordt uitgekeerd is dan vaak maar een paar tientjes.