Skip to main content

LFE Triggerkabel LFE kabel subwoofer

LFE Triggerkabel

Het komt vaker voor dat deze combi-kabels defect raken. Het zijn kwalitatief niet de allerbeste uitvoeringen en je kunt er eigenlijk niets aan zien.


Trigger-lfe-kabel-paars.png


De problemen die zich voordoen bij de paarse cinch (tulpstekker) zijn o.a. brom veroorzaken over de subwoofer als de mantel is onderbroken - geen geluid meer als de kern is onderbroken - betreft de verbinding van de middelste pennen. 
Ook komen er klachten voor zoals ploffen of plots een knal over de speaker. 

Problemen met triggerkabel zijn o.a. het niet uit standby komen van de subwoofer - of juist in standby gaan van de subwoofer als de versterker BDS - AVR - HS - HK  juist wordt ingeschakeld.

De originele LFE + Triggerkabel is niet meer leverbaar - onder deze link het alternatief.


Als u problemen ondervindt met deze kabel dan is het verstandig om deze te vervangen. Het is niet noodzakelijk dat de triggerkabel - dat is het zwarte kleine 3.5 mm koptelefoonstekkertje - zoals hierboven afgebeeld te gebruiken. De subwoofer werkt zonder deze triggerkabel uitstekend - de triggerkabel is er alleen voor dat de subwoofer geforceerd in standby gaat als de bijbehorende BDS - AVR - HS - HK wordt uitgeschakeld. Uw subwoofer schakelt na ± 20 minuten als er geen signaal word aangeboden ook in standby.

De paarse LFE kabel is alleen ter indicatie om deze op kleur aan te sluiten - net zoals Links als wit wordt weggezet en Rood als rechts. De kleur doet er dus verder niet toe. U kunt de betreffende LFE-kabel bestellen in 3 verschillende lengtes 2 - 5 - 10 meter