Skip to main content

LFE Triggerkabel

Belangrijke informatie LFE kabel

Het komt regelmatig voor dat deze combinatiekabels bestaande uit een LFE-kabel en triggerkabel defect raken. Het zijn kwalitatief niet de allerbeste uitvoeringen en je kunt er eigenlijk niets aan zien.
Wanneer er problemen ontstaan met de subwoofer - als deze niet meer naar behoren werkt - gaat men opzoek naar het probleem. Er wordt dan vaak aan de kabel getrokken en gebogen om te zien of de kabel het probleem veroorzaakt.

Door deze handelingen te hebben uitgevoerd is er eigenlijk ongemerkt mogelijk een probleem met de LFE-triggerkabel ontstaan. Mocht u - ook na reparatie problemen ondervinden - dat er geen geluid of een zoemend geluid of soms een plof optreedt, vervang dan als eerste deze LFE-kabel. 


Trigger-lfe-kabel-paars.png

Overzicht klachten

De problemen die zich voordoen bij de paarse cinch (tulpstekker) zijn o.a. brom veroorzaken over de subwoofer als de mantel is onderbroken - geen geluid meer als de kern is onderbroken - betreft de verbinding van de middelste pennen. 
Door een wackelkontakt in de kabel / pluggen komen er klachten voor zoals plotseling spontaan een plof of een knal over de speaker. 

Problemen met triggerkabel "dat is de kabel met de 3.5 mm koptelefoonstekkertjes aan de uiteinden", zijn o.a. het niet uit standby komen van de subwoofer - of juist in standby gaan van de subwoofer als de versterker BDS - AVR - HS - HK  wordt ingeschakeld.

De originele LFE + Triggerkabel is niet meer leverbaar - onder deze link het alternatief.


Als u problemen ondervindt met deze kabel dan is het verstandig om deze te vervangen. Het is niet noodzakelijk dat de triggerkabel - dat is het zwarte kleine 3.5 mm koptelefoonstekkertje - zoals hierboven afgebeeld te gebruiken. De subwoofer werkt zonder deze triggerkabel uitstekend - de triggerkabel is er alleen voor dat de subwoofer geforceerd in standby gaat als de bijbehorende BDS - AVR - HS - HK wordt uitgeschakeld. Uw subwoofer schakelt na ± 20 minuten als er geen signaal word aangeboden ook in standby.

De paarse LFE kabel is alleen ter indicatie om deze op kleur aan te sluiten - net zoals Links als wit wordt weggezet en Rood als rechts. De kleur doet er dus verder niet toe. U kunt de betreffende LFE-kabel bestellen in 3 verschillende lengtes 2 - 5 - 10 meter