Skip to main content

Center speaker testen

Center Speaker Testen 

Wij krijgen regelmatig aanvragen binnen voor het repareren van Center Speakers. De uitkomst van het probleem is niet altijd de speaker - maar veelal de surround versterker waar het probleem zich in voordoet. De betreffende versterker begint bij een bepaald niveau - of continu -  op de Centeruitgang te vervormen - de andere speakers ( Links Recht van zowel Front als de Rear ) blijven ongestoord het werk uitvoeren. 

Center_speaker_HK.png 

Het testen van de betreffende Center Speaker is dan echt raadzaam om het probleem in kaart te brengen.

U kunt de Center Speaker eerst uitwisselen met bijvoorbeeld de "Linker frontspeaker" en vervolgens de frontspeaker aansluiten op de Center-uitgang - als u de versterker nu over deze speaker aanhoort zou het geluid van vervorming niet waarneembaar dienen te zijn. Als de vervorming wel hoorbaar is dan kunt u er van uitgaan de de versterker het probleem op de Center-uitgang het probleem veroorzaakt. U zou dan kunnen overwegen de versterker voor onderzoek aan te bieden.

Helaas kunnen wij op geen enkele "Center Speaker" - service verlenen omdat er geen onderdelen/parts meer leverbaar zijn.