Skip to main content

Zekering defect TS2 TS11

Zekering defect subwoofer


Wanneer er een zekering defect is van uw subwoofer dan is er echt wel iets meer aan de hand. Een zekering van 1.6A 250V gaat erdoor wanneer er meer dan 400 Watt aan vermogen wordt geconsumeerd. Als er iets stuk gaat in de subwoofer en de zekering van 1.6A 250V is erdoor - dan is het niet raadzaam en zeker af te raden om weer een zekering in te plaatsen. Het gevolg hiervan is dat er op de plek waar het probleem zich voordoet [ zie afb. hieronder ] enorme stromen gaan lopen. Beschadigde printbanen - componenten - tot gevolg! Deze extra schade had voorkomen kunnen worden.

Wanneer een zekering intern zwart is - dan is er sprake van een kortsluiting in het betreffende apparaat. Het terugplaatsen van een nieuwe zekering zal de schade in het apparaat vergroten - of erger - dat het in sommige gevallen - door schade aan de electronica - niet meer hersteld kan worden!

Bekijk de foto goed en u ziet dat er ook componenten zijn verdwenen en doorgebrand bijv. Q5 waar het dak zichtbaar van is beschadigd. 

Schade_zekering_vervangen.png